DOKK Advocaten | logo

Zaken waar wij bij DOKK Advocaten trots op zijn.

DOKK doet recht, uitspraken en zaken waar wij trots op zijn

Het streven naar rechtvaardigheid is een fundamenteel aspect van het rechtssysteem. Het doel van elke rechtszaak is om een eerlijke en onpartijdige beslissing te bereiken die in overeenstemming is met de wet en de feiten van de zaak. Succesvolle rechtszaken zijn cruciaal voor het waarborgen van de rechten en vrijheden van individuen en het handhaven van onze rechtsstaat.
Het behalen van succesvolle rechtszaken is een complex en uitdagend proces dat een combinatie van juridische kennis, effectieve communicatie en aandacht voor detail vereist. Als DOKK Advocaten hebben wij een aantal spraakmakende processen gewonnen. Waar wij ook trots op zijn. Hieronder vindt u een aantal van deze zaken.
DOKK doet recht
Vuur element icon | vierkant
Advocaat mr. dr. J.G.L. van Nus | Anne

Spraakmakende zaken

Vergunning van café in Oud-West moet van rechter opnieuw onder de loep

Zaak: Exploitatievergunning van horecagelegenheid.
Uitspraak: ECLI:NL:RBAMS:2023:3042
Datum: 15 mei 2023
Locatie: Amsterdam
Advocaat: mr.dr. J.G.L van Nus | Anne
Rechtsgebied: Vergunningen
Extra’s: Lees ons blog artikel

De vergunning die burgemeester Femke Halsema heeft verleend aan een café in Oud-West moet van de rechter opnieuw onder de loep worden genomen. Omwonenden zeggen veel last te hebben van het café in de late uurtjes en de rechtbank is van mening dat de burgemeester had moeten toetsen of het café niet voor te veel overlast zou zorgen.
Bron: AT5 | 26 mei 2023

DOKK in de media

Windmolenadvocaat: Mensen in het noorden zijn monddood gemaakt

In de bittere strijd tegen windparken in het noorden van het land eisen steeds extremere sabotageacties en dreigementen de aandacht op. Maar er is ook een ander verhaal: dat van de burgers die de grote turbines op een legale manier proberen tegen te houden. Eind vorig jaar boekten ze met hulp van advocaat Anne van Nus een historisch succes. Voor het eerst vertelt ze haar verhaal. ‘De lusten en lasten zijn compleet scheef verdeeld.’

Bron: AD
| 29 maart 2019

De Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State stelt appellanten door middel van een tussenuitspraak, in de gelegenheid te reageren op een (te) kort voor de zitting overgelegd onderzoek van initiatiefnemer van Windpark Karolinapolder.

Appellanten, in een door DOKK aangevoerd beroep, hebben zich uitgelaten over tekortkomingen in de natuurtoets.

Bron: Raad van State
| 14 juni 2023

Die wind zaait, zal storm oogsten. Windpark Holtum Noord mag dankzij DOKK Advocaten niet worden gebouwd.

Uniek is het oordeel dat de tijdelijke overbruggingsregeling windparken, als verwacht, niet van toepassing is bij herroepelijke, lopende vergunningen. Daarnaast is het feit dat een maatwerkvoorschrift van toepassing is, onvoldoende om te concluderen dat niet is aangehaakt bij de normen van de inmiddels buiten toepassing zijnde regels van het Activiteitenbesluit, ook dankzij DOKK Advocaten.
Bron: Sittard-Geleen nieuws.nl
| 25 januari 2023

Het gevecht van David tegen Goliath

Ondanks het gevecht tegen de gemeente Delfzijl, boeken de tegenstanders in 2018 en 2021 enorme overwinningen. 2 keer wijst de Raad van State op juridische gronden het windpark af. (spoel de uitzending door naar 23;19 voor het specifieke item)
Bron: Nieuwsuur
| 5 januari 2022

DOKK Advocaten in Amsterdam (IJburg) en Groningen

Advocaat
mr. 
dr. 
J.G.L. 
van Nus|
 Anne

Meer over Anne:

Advocaat
mr. 
T.P. 
Tjeerdsma|
 Patrick

Meer over Patrick:

Advocaat
mr. 
K. H. K. 
Nuweif|
 Kamil

Meer over Kamil:

Direct juridisch
advies nodig

Wilt u onze periodieke nieuwsbrief ontvangen?

Vul dan hieronder uw gegevens in.